Home » Nieuws » Vijf toepassingen van Canva waar je nog nooit aan hebt gedacht
canva (3)

Jullie kennen de tool allemaal vast wel; Canva. Handig voor Facebookposts of voor een mooie advertentie. Maar eigenlijk kan je er veel meer mee dan je denkt. Daarom heb ik een overzichtje gemaakt, met de leukste toepassingen van Canva die je waarschijnlijk nog niet kende:

  1. Ontwerp een boek. Heb je altijd al gedroomd van een boek schrijven en ben je benieuwd hoe jouw cover er uit gaat zien, maak dan via Canva alvast het boek van je dromen. Of ben je er al mee bezig en loop je vast in de opmaak. Design je eigen boek!
  2. Maak een infographic! Kort en bondig uitleggen hoe je van probleem naar oplossing komt. Daar zijn infograpics te gek voor! Via duidelijke stappen met fijne animaties, is het soms makkelijker uitleggen dan via een lap tekst. Ook voor de lezer is dit veel prettiger en nog belangrijker: het blijft goed hangen!
  3. Een nieuw cv. Een wit a4tje met een opsomming van al je werkgevers is allang niet meer genoeg voor je cv. Overal moet je opvallen en dus ook hierbij! Denk een keer aan iets anders en maak het op met vrolijke kleurtjes en afbeeldingen. Want beelden staan gelijk aan onthouden, de mens is nou eenmaal een beelddenker. Let wel op dat je het niet té gek maakt, zodat het professioneel blijft. Klaar? Kom maar op nieuwe werkgever!
  4. Maak een cadeaubon! Net Moederdag geweest en weer een bosje bloemen gegeven? Of een zelfgemaakte bon voor een etentje? Hoe leuk is het als zo’n bon er nou echt professioneel uit ziet? Dat kan dus ook gewoon hartstikke makkelijk via Canva. Supertof om iemand mee te verrassen, misschien iets voor Vaderdag ;-)?
  5. Ontwerp je nieuwe Destkop. Klaar met die standaard landschap-achtergrond op je desktop? En zin om even een uurtje creatief bezig te zijn? Maak een mooie nieuwe achtergrond. Soms is het heerlijk om je hoofd te legen door met iets simpels bezig te zijn. Geeft inspiratie!

Deze toepassingen kan je allemaal vinden op het homescherm van Canva via sjablonen verkennen of via ontwerpen.

Altijd leuk om nieuwe toepassingen van een van mijn favoriete tools te ontdekken, geeft weer een frisse wind. Heb nu al zin om lekker bezig te gaan! Ik weet denk ik al welke kleur ik mijn cv ga geven…

PS: Drie keer raden waarmee ik dit ontwerp heb gemaakt….

 

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.Verpleegster apparaat website

Laat een reactie achter