Home » Hoe maak je mooie graphics? Met deze online tool!
Canva Design lastig nu niet meer

Wat ik nu voor je heb… Hier ga je enthousiast van worden! Tenminste, als jij ook wel eens worstelt met het maken van mooie graphics. Bijvoorbeeld social media afbeeldingen, blog headers, flyers, posters, e-books, visitekaartjes, e-mail headers voor in je nieuwsbrief, een mooie fotocollage en ga zo maar door. Precies opgemaakt zoals jij het wilt, met mooie animaties, kleuren en lettertypes die bij jouw huisstijl passen én als je wilt, zelfs jouw eigen logo erin verwerkt. Klinkt goed, hè? 😉 Grote kans dat Canva jouw beste vriend wordt op design-gebied.

Een kleine sneak-peek:

Canva

En het mooie is: je kan er ontzettend crea-bea mee zijn, maar dit is niet persé nodig. Er zijn namelijk ook genoeg super vette templates die gratis mag gebruiken! Mwuhaha 🙂 Er zijn ontzettend veel formaten beschikbaar. Met een goede reden: met dit formaat wordt jouw afbeelding namelijk geoptimaliseerd voor het kanaal waarop je het bericht wil delen. Daarom kan je dus ook kiezen uit een Facebook-header, een Twitter-header, een Linked-In post header en ga zo maar door. Dus nooit meer afbeeldingen waar je tekst net buiten valt als je het eenmaal post (aarrrgh!). Laten we eens kijken naar de templates voor Facebook-berichten, dan krijg je een goed idee bij wat er mogelijk is.

Canva template

Dat ziet er best gelikt uit, toch? En deze templates kan je natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw smaak: het geeft je in ieder geval een goede basis om mee te beginnen. Handig voor degenen onder ons die soms ook uren zitten te staren naar een blank canvas, als de inspiratie maar niet wil komen… Het is even uitvogelen hoe het werkt (tenminste… als je net als ik geen zin hebt om van tevoren een tutorial te kijken), maar als je het eenmaal door hebt is het een geweldig handige tool waar je ontzettend veel mee kunt.

Enne… Wat kost dat?!

Met de gratis versie kan je al goed uit de voeten: hierbij krijg je 1GB aan opslagruimte, toegang tot meer dan 8000 templates, kan je je eigen afbeeldingen uploaden zodat je deze kan gebruiken in een design, en heb je toegang tot miljoenen gave foto’s voor $1 per stuk. Ook kan je tot 10 teamleden toegang geven tot jouw Canva-account. Wil je liever iets meer? Dan gebruik je de Canva for Work-versie voor $12,95 per maand (nog best goed te doen, toch?). Dan heb je nog véél meer voordelen, zie de lijst hieronder. Je kan bijvoorbeeld jouw huisstijl instellen, waardoor je al je afbeeldingen met een paar muisklikken opmaakt.

Canva keuze

Extra tip:

Ga je aan de slag met Canva? Cool! Het is ook mogelijk om bij ons een Canva-training te volgen: dan leer je binnen 2,5 uur (én voor maar €49) alle ins en outs. Bekijk de training hier. Nog een extra tip: heb je geen zin om $1 te betalen voor een stockphoto? Neem dan eens een kijkje op Pixabay.com. Hier hebben ze ook prima stockphoto’s, en veel zijn gewoon gratis.

Bekijk hieronder de tutorial. Veel design-plezier!

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.Verpleegster apparaat website

1 reactie

  1. […] bij de huisstijl van jouw bedrijf. Daar hoef je geen pro voor te zijn – met het programma Canva is het appeltje […]

Laat een reactie achter