Home » Een dag uit het leven van WebAssistant Chantal van Mook
Chantal van Mook

Ken jij dat gevoel? Dat het even allemaal niet wil lukken? Dat je niet vooruit te branden bent? Nou dat gevoel heb ik al een week lang. Ik ben, net als vele anderen Nederlanders, ziek geweest en nu heb ik o.a. in mijn mailbox een enorme achterstand. Ook ben ik niet vooruit te branden! Mijn hoofd zit op slot. Er kan niet veel bij, maar ja, het werk moet wel gebeuren. Hoe vind je dan in hemelsnaam toch de drive om toch de dingen te doen die gebeuren moeten? Ik zal je een paar tips geven, want dit helpt mij om toch het een en ander gerealiseerd te krijgen.

Tip 1: Maak een lijstje met wat je allemaal moet/wilt doen

Je weet dat je nu een achterstand hebt, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je ziet er als een berg tegen op, tenminste ik (soms) wel en ik heb ook totaal geen zin. Wat ik dan doe? Ik maak een lijstje/checklist van wat er allemaal moet gebeuren. Dan begin ik met de kleinste dingen, maar wel een paar die ik ook leuk vind om te doen. Dingen van je lijstje af kunnen strepen is gewoon leuk. Het geeft mij een goed gevoel. Zo van:…’Kijk eens dat heb ik toch maar mooi weer gedaan!’ Het hoeft niet veel te zijn, maar je hebt het wel af. Je mag dan gaan strepen en een schouderklopje geven aan jezelf. Dat is echt heerlijk!

Tip 2: Ga de deur uit! Blijf niet thuis zitten mokken..

Misschien herken je dit wel, maar ik kan mezelf echt naar beneden praten in mijn hoofd. En als dat eenmaal gebeurt, dan komt er dus ook niks uit mijn vingers. Dus wat doe ik dan? Ik verzamel al mijn moed bij elkaar en ga minimaal een halfuur wandelen. Of de zon nu wel of niet schijnt, dat maakt niet uit. Ik ga wel, want dat zorgt ervoor dat mijn hoofd weer leeg raakt en omdat ik beweeg, maak ik dat ene stofje; endorfine, aan. Dat zorgt er voor dat ik weer positiever wordt. En weet je, tijdens dat wandelen gebeurd het zelfs dat ik aan helemaal niets denk, dat ik lekker van het zonnetje geniet (als hij dan wel schijnt hihi). Ik hoor de vogeltjes fluiten en hoor de wind waaien. Heerlijk!  En dan zomaar ineens komt er een idee op in mijn hoofd en dat zorgt er dan weer voor dat ik toch een gevoel krijg om iets te gaan doen. Als ik dan thuis kom, schrijf ik dat idee/die ideeën op, zodat ik dat later uit kan werken.

Óf ik zoek de mensen op die mij een positieve vibe geven. Als ik mensen om me heen heb, waar je mee kunt sparren of gewoon in hun omgeving kunt zitten, dan heb ik na een tijdje al weer een ander gevoel in mijn lijf en dat doet bij mij echt héél veel. Dan maak ik weer grapjes en doordat ik kan sparren, kijk je soms tegen dingen weer heel anders en denk je misschien; “Jemig waarom denk ik zo moeilijk. Zo kan het ook!’ Dat trekt je dan weer omhoog en kun je er weer tegen aan.

Tip 3: Luister naar je lichaam. Doe niet teveel op 1 dag

Ik heb vaak ook dat mijn lichaam aanvoelt als zwaar lood. Ik heb dan het gevoel of ik een flinke ballast met me mee sleep. Je weet wel zo’n 10 tonner die niet vooruit te branden is. Nou dan doe ik dus ook niet super veel. Dan doe ik maar een paar dingen die dag, maar dan zeg ik wel tegen mezelf. ‘Goed bezig!!!” Weet je wat het is, als ik ook die kleine dingen niet doe, dan gebeurd er ook niks. Een ander doet het niet voor mij. Ik run mijn bedrijf alleen, dus niemand anders kan voor mij mijn mailbox verwerken/opschonen. Niemand anders zorgt er voor dat ik mijn urenregistratie heb bijgewerkt, dat de facturen verstuurd worden, dat ik voor mijn klanten hun websites bijwerk/update. Dat doe IK en ik alleen. Dus al heb ik dan maar 1 van deze dingen van mijn lijstje afgevinkt, het is er toch 1. Het is niet weer blijven liggen. Als ik het laat liggen, wordt mijn to-do-list alleen maar langer en ik vind strepen nu eenmaal zo leuk!

Soms val ik ook gewoon in slaap na de lunch of zo. Of halverwege de middag. En weet je…ik zal het dan wel nodig hebben gehad. Het is zoals het is. Ik maak me daar niet heel druk om. Soms lopen die dingen nu eenmaal zo. Ik kan wel heel veel willen, maar als mijn lichaam tegen sputtert, dan geef ik me over.

Tip 4: Geef een ander een compliment

Als je een ander een compliment geeft, hoe klein ook, dan krijg je vaak hele leuke reacties terug en dat doet ook weer wat goeds met jou. Gewoon iets heel simpels. Zo als “Wat zit je haar leuk!” Of “Leuke trui heb je aan!” Of “Je bent goed bezig!” Ik weet zeker dat die ander ook begint te glimlachen en een leuke reactie geeft. Al is het maar; Oh dankjewel’ Het doet wat met jouw gemoedstoestand en dus kom jij ook weer in een goede vibe.

En als dit allemaal niet werkt, dan ga ik iets creatiefs doen; tekenen of schilderen of zo.. Of ik ga een boek lezen. Of ik spreek met een vriendin wat af. Even tijd voor mezelf! Ik heb mezelf voorgenomen om 1x per dag even een momentje voor mezelf te pakken. Ik hoef dan gewoon even helemaal niets!!

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.Verpleegster apparaat website

2 reacties

  1. […] Een dag uit het leven van WebAssistant Chantal van Mook […]

  2. Gastblog voor Weblish - Just No Worries! op 23 maart 2018 om 05:29

    […] Een dag uit het leven van WebAssistant Chantal van Mook […]

Laat een reactie achter