Wat biedt deze training jou?

 • Deze online training is geschikt voor beginnende webbouwers
 • Je gaat werken met 2 pagebuilders: Elementor Pro en Beaver Builder
 • Je volgt alle sessies online.
 • Je volgt de training in je eigen tempo.
 • Je maakt per onderdeel huiswerk, dat van videofeedback wordt voorzien.
 • Je krijgt na afloop een certificaat.
 • Je krijgt toegang tot de besloten Facebookgroep World Wide Weblish
 • Je mag maandelijks meedoen aan de Samenwerkdagen in Utrecht.
 • Je kunt na afloop zelfstandig websites en webshops bouwen in WordPress.

Deze “Quick & easy webbouwer” cursus is bedoeld voor als je je wilt verdiepen in de mogelijkheden van websites bouwen. Wellicht wil je wel als freelancer zelf websites bouwen voor klanten, of wil je gewoon je kansen op een baan vergroten bijvoorbeeld bij een marketingbedrijf. Of wil je als digital nomad een beroep leren wat je waar ter wereld ook via je laptop kunt uitvoeren.

Waaruit bestaat de cursus Quick & Easy Webbouwer?

Deze cursus is behoorlijk volledig. Je leert niet alleen hoe je vanaf de basis een WordPress website opbouwt. Je gaat ook leren hoe je deze website beveiligt/beheert en goed inricht voor klanten én voor Google. Een totaalpakket dus waarmee je direct aan de slag kunt.

Dit zijn de onderdelen:

 • Onboarding vanaf regelen hosting, subdomein aanmaken, WordPress installeren (1 les)
 • Basis van WordPress (1 les)
 • Elementor Pro 1-3 (3 lessen)
 • Beaver Builder Pro 1-3 (3 lessen)
 • Webshop bouwen met Elementor (1 les)
 • Webshop bouwen met Beaver Builder (1 les)
 • Optimaliseren en versnellen van de website (1 les)
 • Website beveiligen (1 les)
 • Websites verhuizen (1 les)

Zelf webhosting en domeinnaam aanschaffen

Voor deze cursus is het een vereiste dat je gaat werken op een zelf aangeschafte domeinnaam, op je eigen webhosting. Dat is namelijk de basis voor als je zelf aan de slag wilt als webbouwer: dat je handig wordt in het snel installeren van WordPress, de bijbehorende plugins en themabestanden. En dat je zelf een stukje troubleshooting kunt doen wanneer er iets niet goed gaat. Meer informatie hierover lees je in het onderdeel “Moet ik zelf al webhosting en een domeinnaam hebben?” in de FAQ

Aan de bak met huiswerk

Bij iedere sessie krijg je van ons een huiswerkopdracht. Reken hiervoor tussen de 4-6 uur per week tijd om dit goed te kunnen doen. Wanneer 80% van je opdrachten voldoende scoort krijg je van ons een certificaat. Wij kijken je huiswerk na en voorzien het kort van videofeedback. Zo ga je echt met sprongen vooruit en ben je niet alleen maar aan het droogzwemmen 😉 Wil je toch nog iets meer leren over een bepaald onderwerp? Dan raden we je een supportstrippenkaart aan. Die kun je voor 170 euro (+21% btw) aanschaffen. Wij helpen je dan weer op weg…

Samenwerkdagen

Maandelijks organiseert Weblish samenwerkdagen voor haar cursisten in Utrecht. Dit is geen verplicht onderdeel, maar het motiveert enorm wanneer je aan je opdrachten kunt werken en elkaar vragen kunt stellen. Wij regelen lunch (sturen je een Tikkie als je meedoet) en zorgen voor lekkere snacks, thee, koffie en limonade. En er is altijd een trainer van Weblish aanwezig voor als je echt vastzit tijdens deze dag. Doen dus!

De samenwerkdag vindt plaats op deze locatie:
Weblish
De Stadstuin Jin Jersey
Vrieslantlaan 6 (Unit 23)
3526 AA Utrecht
Tel: 030 – 227 0595
Let op: ingang van Weblish is aan de Nieuw Amsterdamlaan.
Parkeren kan gratis in de omgeving en het ligt vlak naast de sneltram die vanaf centraal station Utrecht komt.

Kosten

 • Geheel online training in eigen tempo: € 825,00 ex. BTW.

Trainers

Deze cursus wordt gegeven door Samir Rafiq en Manuela van Prooijen.

Online leeromgeving

Je krijgt 2 jaar lang toegang tot onze online leeromgeving waar je al het ondersteunende lesmateriaal vindt. Hiervoor ontvang je automatisch de benodigde inlogcodes via de mail.

Besloten Facebookgroep

Je krijgt direct toegang tot de besloten Facebookgroep World Wide Weblish. Deze groep is alleen voor Weblishcursisten. Twijfel je over hoe je een bepaald probleem oplost? Stel je vraag in deze groep.

Duur training

Deze training bestaat uit 13 online sessies met huiswerk. Met een gemiddeld tempo van 1 les per week ben je dus in iets meer dan 3 maanden klaar.

Op al het lesmateriaal van Weblish is copyright van toepassing, zowel tijdens als na de training.

Evaluatie

Aan het einde van de training willen we graag van je weten hoe jij de training hebt ervaren en of je de leerdoelen hebt behaald. Hiervoor ontvang je aan het einde van de training een schriftelijke eind- evaluatie. Maar vanzelfsprekend evalueren we tussendoor ook regelmatig mondeling zodat we eventuele vragen en/of onvolkomenheden snel kunnen oppakken ter verbetering!

Algemene voorwaarden, Privacy- en klachtenbeleid

Tenslotte willen we je nog wijzen op ons privacybeleid (https://weblishkopie.weblish.nl/privacyverklaring) en onze klachtenregeling (https://weblishkopie.weblish.nl/klachtenformulier/).
Op deze training zijn de Algemene voorwaarden van Weblish van toepassing. Deze vindt je hier: https://weblishkopie.weblish.nl/algemene-voorwaarden/

Vragen?

We denken je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd, maar is er iets onduidelijk of ontbreekt er naar jouw idee informatie? Laat het ons even weten via info@weblish.nl, we zijn je graag van dienst.

FAQ

In de groepstraining werken we allemaal vanuit dezelfde basisinstallatie. Dit doen we om het tempo hoog te houden en niet veel tijd met troubleshooting bezig te zijn.

Wil je dat de afsprakenmodule in je eigen site geplaatst worden? Dan moet je de individuele variant van deze training boeken. Dan installeren we hem samen met jou in je site en kunnen we iets meer maatwerk leveren. We gaan er dan van uit dat je zelf de vormgeving goed zet en eventuele issues met de hostingomgeving zelf oppakt.

Ook bij de individuele training werken we met WooCommerce en Mollie om de afspraken te kunnen afrekenen.

Je moet over basis WordPress beheerdersvaardigheden beschikken. Je hebt zelf al een website of beheert deze voor iemand. Ook moet je basishandelingen op je laptop kunnen verrichten.

Nee, je hoeft niets aan te schaffen. Je werkt op de licentie van Weblish. Die mag je voor 1 live website gebruiken.

Jazeker, we kunnen deze software ook op je website installeren en je een korte uitleg geven hoe je ermee moet werken. Hier rekenen wij 250 euro voor. Dat is inclusief licentie.

Ja, dat is het uitgangspunt van deze cursus: dat je gaat werken op een zelfaangeschafte domeinnaam, op je eigen webhosting.

We gaan ervan uit dat moeiteloos de weg weet te vinden in je Controlepaneel van je hostingprovider. Wij bieden tijdens de les helaas geen support op hostingvragen die betrekking hebben op andere providers dan Vimexx. We verwachten dat je zelf een nieuwe WordPress installatie in een subdomein kunt doen.

– Als je meer wilt leren over websites bouwen
– (technische) Virtual Assistants die hun klanten beter willen bedienen
– Digital nomads die locatieonafhankelijke diensten willen leveren, zoals webdesign

Deze training heeft geen huiswerkopdrachten, dus na deze training kun je je richten op het goed neerzetten van je online afsprakensysteem.

Ja, bij deze training krijg je een bewijs van deelname of een certificaat

Omdat Weblish de mogelijkheid biedt om alle aangeboden trainingen ook “op maat” te volgen binnen een individueel traject, werkt Weblish niet met vrijstellingen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via info@weblish.nl of Manuela van Prooijen op 030 – 227 0595.

Een laptop hoort bij je basisuitrusting wanneer je deze training bij ons volgt. Het maakt voor ons niet uit of je met een Windowslaptop of Macbook werkt. We verwachten wel dat je je laptop goed kent, en basishandelingen kunt doen. Denk aan knippen, plakken, mappenstructuur – zoals de downloadsmap – weten, browsergeschiedenis kunnen legen, kladblokfunctie gebruiken.

Specificaties
Een geschikte laptop voldoet bij voorkeur aan de volgende systeemeisen:
• Intel i5 processor of hoger
• 8GB ram, 256GB HD bij voorkeur SSD
• WiFi
• Vanaf Windows 8.1 of MAC OS X 10.12 Sierra
• Scherm: 14 inch of groter
• Antivirus Scanner en Firewall software (gratis versies niet aanbevolen!)
• Je kunt beslist geen tablet (bv iPad) of Chromebook voor je opleiding gebruiken!

Nee, helaas valt deze training daar niet onder.

Bij tenminste 3 deelnemers gaat deze training door. Je krijgt uiterlijk een week van tevoren te horen of het definitief doorgaat.

En anders tot binnenkort!


Manuela van Prooijen, Weblish.nl

825,00 excl. btw

WordPress Mix&Match