Home » Nieuws » Blijft MailChimp gratis voor jou?
Mailchimp gratis tot 2000

MailChimp ligt behoorlijk onder vuur sinds ze half mei 2019 de nieuwe plannen voor hun pakketprijzen hebben bekend gemaakt.

Ik ben al 7 jaar trouwe fan van MailChimp, beveel het aan bij veel mensen en geef er zelfs een aantal trainingen in. Voor mij is de storm aan publiciteit en reacties een reden geweest om even goed te kijken wat er voor mij in ieder geval gaat veranderen per 15 juni 2019.

2000 e-mailadressen blijven gratis, maar…

Een groot voordeel van MailChimp was het feit dat je tot 2000 e-mailadressen op je verzamelde lijsten mocht hebben. Afgemelde adressen telden niet mee. Dát gaat nu veranderen. Ook alle afgemelde e-mailadressen op je lijsten tellen dan mee. En dat kan ervoor zorgen dat je zo snel aan die 2000 e-mailadressen zit. Een voorbeeld. Bij Weblish hebben we 1451 actieve nieuwsbriefabonnees. De totaallijst, dus inclusief afgemelde mailadressen, was 2020 e-mailadressen. Na 15 juni zouden wij dus moeten gaan betalen voor de MailChimpdienst. Uiteraard ben ik daar niet te beroerd voor, maar toch wilde ik kijken of ik die lijst niet even snel kon opschonen.

Lijst opgeschoond: terug naar 1451 abonnees

Ik heb vandaag de lijst op de schop genomen en alle afgemelde e-mailadressen er uit verwijderd. Nu zitten we weer keurig op 1451 nieuwsbriefabonnees.

Hoe doe je dat?

  1. Log in op je MailCimp.com account
  2. Ga naar audience en check even hoeveel e-mailadressen je Mailchimpacount heeft. Zit je in totaal over de 2000? Dan moet je echt gaan opschonen.
  3. Verwijder mensen die niet meer in je diensten geïnteresseerd zijn (die zijn unsubscribed of cleaned). Je kunt ze dan archiveren of deleten. Het eerste is minder drastisch.

Ik kom niet onder de 2000 e-mailadressen, wat nu?

Heb je nu een gratis plan en heb je na 15 juni meer dan 2000 mailadressen, dan zul je moeten gaan betalen. Hieronder zie je de prijzen voor de verschillende pakketten.

Wat nu? Nog vragen?

Zorg dat je de ontwikkelingen bij MailChimp op de voet blijft volgen. Heb je nog vragen over je gratis account? Mail ons anders via info@weblish.nl. Wellicht kunnen wij je verder helpen.

Download nu 35 snelle verbetertips voor je site....

Snel toe te passen tips om je site snel in de actiestand te krijgen. Daarnaast krijg je als bonus de Weblish e-zine met mijn favoriete WordPress en online marketing tips! Je ontvangt een e-mail om je aanmelding voor de e-zine te bevestigen.Verpleegster apparaat website

Laat een reactie achter